Akhirnya Keputusan B3dah Siasat Diperolehi Dan Ini Punca Kema-tian N0Ra Anne

Penantian keputusan b3dah sia$at ma-y4t N0ra Anne Quoirin,15, yang ditemui m4ti Selasa lepas bukan sahaja mendebarkan petugas media tempatan, malah turut dirasai petugas media antarabangsa.

Bagi wartawan video Thomson Reuters, Jiraporn Kuhakan, beliau akui gementar menantikan laporan kepada teka teki punca kem4tian remaja itu.

” I’ve been here since last week. Every case is a new experience to me, same goes to this case.

” I would say I’m quite nervous on the post mortem result, but we have prepared for everything,” katanya kepada Bernama.

Selepas menunggu lebih 24 jam, akhirnya keputusan diperolehi dan laporan b3dah sia$at menjelaskan punca kem4tian N0ra Anne Quoirindi sebabkan keboc0ran u$us akibat tidak makan dalam tempoh panjang.

Ia disahkan oleh Ketua P0lis Negeri Sembilan Datuk Mohamad Mat Yusop, hari ini.

Kelmarin, ma-y4t N0ra Anne ditemui pada 1.57 tengah hari kira-kira 2.5 kilometer dari lokasi penginapan keluarganya di sebuah resort di Pantai, dekat Seremban.

Ma-y4t remaja itu ditemui oleh pendaki yang menyertai pasukan mencari dan menyelamat (SAR) yang dimulakan selepas menerima laporan kehilangannya pada 4 Ogos lalu.

Proses b3dah sia$at ma-y4t N0ra Anne dilakukan bermula jam 11.45 pagi semalam dan selesai jam 9.25 malam tadi.

B3dah sia$at dikendalikan Pakar Patologi Hospital Kuala Lumpur (HKL), Dr Siew Sheue Feng bersama Dr Hanif Mohammad dari HTJS selain dibantu pakar dari Jabatan Kimia.

Pada Selasa, ma-y4t wanita berkulit cerah ditemui pada 1.57 tengah hari dan disahkan anggota keluarganya sebagai N0ra Anne, remaja yang dilapor hilang dari sebuah resort, di Pantai, Seremban awal bulan ini.

N0ra Anne,15, bersama keluarganya tiba di Malaysia pada 3 Ogos bagi percutian selama dua minggu di sini dan remaja yang mengalami masalah pembelajaran itu disedari hilang oleh keluarganya dari bilik penginapan mereka pada pukul 8 pagi hari berikutnya.

Terdahulu pasukan kumpulan pendaki yang menyertai operasi mencari dan menyelamat (SAR) di Pantai, Seremban ternampak ma-y4t N0ra Anne Quoirin, 15, pada jarak kira-kira 20 meter tetapi tidak mendekatinya.

Sebaliknya, kumpulan itu terus memaklumkan penemuan mereka kepada pihak berkuasa untuk tindakan lanjut.

Wakil kumpulan pendaki dari Seremban, Kenny Chan berkata, dia bersama 24 pendaki lain secara sukarela menyertai SAR kira-kira 12 tengah hari di kawasan sungai itu.

“ Kami melakukan pencarian mengikut laluan sungai sebelum berpecah kepada dua kumpulan bagi meluaskan kawasan pencarian.

“ Ketika kumpulan saya sedang menelusuri laluan sungai itu, kami ternampak ma-y4t terbabit tetapi tidak mendekatinya,” katanya ketika dihubungi di Seremban, hari ini.

Menurutnya, tiada individu lain di lokasi terbabit selain daripada kumpulannya tetapi dia tidak pasti jika ada pihaknya lain yang terlebih dahulu menemuinya.

Katanya, dia dan ahli kumpulannya sudah memberi keterangan di Balai P0lis Pantai mengenai penemuan mereka itu, malam tadi bagi membantu pihak berkuasa.

Kenny dan kumpulannya menyertai SAR pada Ahad lalu sebelum menyertainya untuk kali kedua.

Ma-y4t N0ra Anne ditemui pada 1.57 petang semalam kira- kira 2.5 kilometer dari lokasi penginapan remaja dan keluarganya di sebuah resort dekat Pantai.

Ma-y4t remaja warga Ireland dibawa keluar dari lokasi dengan bantuan helikopter dan kemudiannya dibawa ke Hospital Tuanku Ja’afar Seremban (HTJS).

Keluarganya yang ke hospital membuat pengecaman dan mengesahkan ma-y4t terbabit adalah remaja yang dilaporkan hilang sejak 4 Ogos lalu itu.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Viral Network

Sumber: hmetr0

Be the first to comment on "Akhirnya Keputusan B3dah Siasat Diperolehi Dan Ini Punca Kema-tian N0Ra Anne"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*