Sukarelawan Dedah Bagaimana Dia Dapat Petunjuk, “N0ra Anne Sangat Teruja Lihat Air Terjun Itu”

Ma-y4t N0ra Anne Quoirin, 15, yang hilang sejak 4 Ogos lalu ditemui di cerun curam terletak tidak jauh dari kawasan air terjun dekat Gunung Berembun, Pantai, Seremban.

Menurut Daily Mail, N0ra Anne memberitahu keluarganya mengenai keterujaannya ke situ setibanya di resort tempat mereka sekeluarga menginap di kawasan berkenaan.

Dalam laporan itu, keinginan N0ra Anne itu diketahui daripada seorang sukarelawan yang terbabit dalam misi mencari dan menyelamat (SAR) itu.

Difahamkan, N0ra Anne memaklumkan mengenai air terjun yang menakjubkan itu kepada ibunya, Maebh Jaseprin Quoirin ketika tiba di resort itu untuk percutian selama dua minggu mereka di situ.

Sejam sebelum ma-y4t N0ra Anne ditemui, sukarelawan Shirley Yap memberitahu Daily Mail yang dia dimaklumkan untuk mencari di kawasan air terjun itu.

“ Kami diberitahu yang dia sangat teruja melihat air terjun itu setibanya di resort.

“ Kami melakukan carian di kawasan terbabit dengan mengikut aliran air ke bawah gunung,” katanya.

Seramai 22 sukarelawan daripada Seremban Hiking Club, kemudiannya menjumpai ma-y4t N0ra Anne di lokasi terbabit.

Ma y4t N0ra Anne ditemui di Gunung Berembun berhampiran sebuah resort di Pantai, Seremban, 1.57 petang hari ini.

Ma y4t berkenaan ditemui kumpulan pendaki Seremban Hiking Club yang turut menyertai operasi SAR berkenaan.

Ma y4t ditemui di kawasan lurah kira-kira 2.5 kilometer dari resort tempat remaja itu menginap. Ketika ditemui, ma-y4t tid4k berpak4ian berhampiran anak sungai.

Kawasan Ma-y4t berkenaan ditemui termasuk dalam liputan kawasan pencarian pasukan SAR sebelum ini.

N0ra Anne disedari hilang dari bilik penginapannya di sebuah resort di Pantai, Seremban oleh keluarganya pada 8 pagi, 4 Ogos lalu.

Remaja orang kurang upaya (0KU) yang mengalami masalah pembelajaran itu tiba bersama keluarganya di Malaysia pada 3 Ogos untuk percutian dua minggu di negara ini.

Terdahulu keluarga telah mengesahkan ma-y4t wanita ditemui di kawasan hutan di Pantai, Seremban, tengah hari ini, adalah N0ra Anne Quoirin, 15, yang hilang sejak 4 Ogos lalu.

Ketua P0li$ Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop berkata, pengesahan itu diperoleh selepas keluarga membuat pengecaman ma-y4t di Unit F0ren$ik H0spital Tuanku Ja’afar Seremban (HTJS).

“ Keluarga dibawa untuk pengecaman ma-y4t dan mereka mengesahkan ma-y4t itu adalah N0ra Anne.

“ Proses b3dah siasat akan dijalankan oleh Senior Patologi dari Hospital Kuala Lumpur pada 10 pagi esok,” katanya pada sidang media di Unit Forensik HTJS, malam ini.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Viral Network

Sumber: hmetro

Be the first to comment on "Sukarelawan Dedah Bagaimana Dia Dapat Petunjuk, “N0ra Anne Sangat Teruja Lihat Air Terjun Itu”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*