“Isu Panggil Budak Gemok??” Ig Aliff Syukri Kena Komen “Pedas” Oleh Pelakon Diari Ramadan Rafique

Baru-baru ini, usahawan terkenal Aliff Syukri itu dih3ntam hebat oleh netizen gara-gara luahan seorang gadis comeI yang mahu menjadi kurrus menerusi IG salah satu portal hiburan.

Justeru, ramai netizen meletakkkan tag IG usahawan tersebut dengan harapan dapat membantu gadis tersebut. Namun, apa yang menjadi isu adalah penggunaan ayat yang digunakan dalam komen maklum balas usahawan itu, dikatakan tidak sesuai.

View this post on Instagram

Ini antara sebab gadis berkenaan mahu bertemu empat mata dengan ushawan berjaya itu. Moga DS Aliff boleh bantu apa termampu, insyaAllah…

A post shared by Media Hiburan (@mediahiburanofficial) on

Kerana gadis comel, pelakon Diari Ramadan Rafique beri komen pedas di IG Aliff Syukri

Baru-baru ini, usahawan terkenal Aliff Syukri telah dihentam hebat oleh netizen gara-gara memanggil seorang gadis dengan panggilan ‘budak gemvk’, ekoran daripada luahan gadis itu yang mahu menjadi kurvs, menerusi IG salah satu portal hiburan.

Justeru, ramai netizen meletakkkan tag IG usahawan tersebut dengan harapan dapat membantu gadis tersebut. Namun, apa yang menjadi isu adalah penggunaan ayat yang digunakan dalam komen maklum balas usahawan itu, dikatakan tidak sesuai.

Kenapa nak kena panggil ‘budak gemok’

Menerusi maklum balas tersebut, usahawan berkenaan memanggil gadis comel tersebut dengan panggilan ‘budak gemok’ secara berulang kali, telah mengundang rasa tidak puas hati orang ramai.

Suka hati jer panggil orang gemok

Jaga la bahasa tu sikit..

Tak perlulah nak siindir fizikaI orang..

Rafique sound Aliff Syukri!

Bukan sahaja dih3ntam warganet, pelakon drama bersiri Diari Ramadhan Rafique, Mirsad Hassan Kulasic, juga turut tidak berpuas hati dengan Aliff Syukri, dengan memberi komen di salah satu posting mengenai isu tersebut.

Video Permohonan MAAF

Posting tersebut memaparkan, usahawan terkenal itu dengan nada sedih telah membuat permohonan maaf atas ketelanjuran katanya, oleh kerana daripada terdapat individu melaporkan IG miliknya sehingga dua videonya telah dipadam.

Tak adab macam bercakap kau ni

Bagi pelakon berd4rah kacukan itu, walaupun usahawan tersebut telah memohon maaf, dia tetap menyifatkannya sebagai tidak ber4dab dalam mengeluarkan kata-kata, sehingga menyentuh sensitivviti masyarakat.

Setakat ini, tiada maklum balas mengenai komen pelakon tersebut. Namun, diharapkan Aliff Syukri lebih berhati-hati dalam mengeluarkan kenyataan supaya tidak menyin ggung hati mana-mana pihak.

Sumber: Aliff Syukri & Mirsad Hassan Kulasic

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Be the first to comment on "“Isu Panggil Budak Gemok??” Ig Aliff Syukri Kena Komen “Pedas” Oleh Pelakon Diari Ramadan Rafique"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*