Ditemui Di Kawasan Air Terjun, Nora Anne Ada Beritahu Keluarga Dia Tak Sabar Nak Pergi Ke Sana

Menurut Daily Mail, Ibu bapa Nora Quoirin telah sahkan mayt berkeadaan tidak berpakaian yang ditemui pasukan SAR di air terjun merupakan anak mereka yang hilang sejak 10 hari lalu.

Nora ditemui oleh pendaki sukarelawan selepas pencarian intensif dilakukan di sekitar kawasan The Dusun tempat dia bercuti bersama keluarganya itu.

Nora telah memberitahu keluarganya yang dia tak sabar untuk pergi ke air terjun tersebut sejurus mereka tiba di resort itu.

May4t Nora dibawa keluar dari hutan oleh helikopter dan diterbangkan ke Hospital Seremban pada jam lebih kurang 2 petang tadi.

May4t berkulit putih ini ditemui masih sempurna ketika pihak forensik dan patologis bergegas ke kawasan air terjun selepas mendapat panggilan kec3masan.

Bedah siasat akan dijalankan untuk mengetahui punca kema tian. Pihak polis tak mahu berikan komen lanjut tentang apa-apa keced eraan pada tubuh badan Nora.

Pihak polis juga mengesahkan kes ini masih diklasifikasikan sebagai kes orang hil4ng tapi siasatan jena yah tetap dijalankan. Nora hil4ng pada 4 Ogos lalu dengan berkaki ayam dan memakai baju tidur.  Sumber: lobak merah

Selain Itu, Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop mengesahkan m4yat wanita berkulit putih yang ditemui kira-kira 2.5 kilometer dari resort lokasi terakhir warganegara Ireland Nora Anne Quoirin, 15 tahun, yang hil4ng pada 4 Ogos lalu adalah milik remaja itu.

Bercakap di sidang media di Hospital Tuanku Jaafar, di sini,  pengesahan dibuat selepas keluarga man gsa membuat pengeca man terhadap may4t berkenaan di hospital itu sebentar tadi.

Keluarga sahkan mayat dijumpai adalah Nora Anne - Ketua Polis Negeri Sembilan

Terdahulu, dalam kejadian pada 4 Ogos lalu, Nora Anne yang mengalami mas4lah pembelajaran itu tiba bersama keluarganya dari London pada Sabtu untuk percutian dua minggu, sebelum Nora Anne dilaporkan hil4ng.

Remaja berkenaan disedari hil4ng dari bilik penginapannya di resort berkenaan oleh keluarganya pada pukul 8 pagi sebelum operasi SAR dilancarkan.

M4yat itu ditemukan sepasukan pendaki sukarelawan yang menyertai operasi mencari dan menyelamat (SAR) pada 1.57 tengah hari berhampiran anak sungai, kira-kira 2.5 kilometer dari resort Nora Anne, 15, dilaporkan hil4ng. M4yat dibawa keluar daripada lokasi menggunakan helikopter dan terus diterbangkan ke HTJ.

Mazlan berkata m4yat itu ditemui dalam keadaan tidak berpakaian dan enggan mengulas sama ada terdapat sebarang keced eraan pada tubuh may4t berkenaan dan menegaskan perlu menunggu laporan bedah siasat.

Ditanya pemberita adakah kawasan penemuan may4t itu pernah dicari sebelum ini, Mazlan berkata kawasan itu adalah sebahagian daripada kawasan pencarian.

“Kita sudah cari di kawasan itu dua kilometer, empat kilometer dan enam kilometer dan kemudian berpatah balik…kita ‘on and off’ cari di kawasan itu.

Ditanya adakah kemungkinan kes disiasat mengikut Seksyyen 302 Kanun Keseks4an, Mazlan berkata siasatan masih di bawah kes orang hil4ng.

Mazlan berkata perkembangan kes itu akan dimaklumkan oleh Ketua Polis Negeri Sembilan Datuk Mohamad Mat Yusop. Terdahulu, Mazlan turut meninjau lokasi penemuan m4yat serta bertemu dengan keluarga Nora Anne.

Sumber: astro awani

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Be the first to comment on "Ditemui Di Kawasan Air Terjun, Nora Anne Ada Beritahu Keluarga Dia Tak Sabar Nak Pergi Ke Sana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*