Terkini !! Polis Sahkan Status Maa yat Ditemukan Adalah…

SEREMBAN – Keluarga warganegara Ireland yang kehilangan anak perempuan sejak 4 Ogos lalu mengesahkan maa yat perempuan yang ditemukan polis tengah hari tadi adalah Nora Anne Quorin, 15.

Sumber: Sinar

13 Ogos – Keluarga sahkan maa yat yang ditemui adalah remaja #NoraAnneQuoirin

Manakala proses bed4h siasat ke atas maa yat #NoraAnneQuoirin akan dilakukan pada 10 pagi esok. – Ketua Polis Negeri Sembilan.

Sumber : Bernama

13 Ogos – Keluarga Nora Anne tiba di Hospital Tuanku Jaafar Seremban, bagi proses pengecaman maa yat.

#BeritaRTM #NoraAnne

13 Ogos – maa yat wanita yang ditemui di kawasan berdekatan salah sebuah resort di Pantai, Seremban telah dibawa ke Hospital Tuanku Jaafar bagi proses bedah siasat.

#BeritaRTM #NoraAnne

Terdahulu…

Polis Yakin Yang Dijumpai Tidak Berpakaian Adalah remaja perempuan warga Ireland, Nora Anne Quoirin

POLIS yakin maayat wanita kulit putih ditemui di Gunung Berembun berhampiran sebuah resort di Pantai, Seremban, 1.57 petang hari ini adalah Nora Anne Quoirin, 15, yang hilang sejak 4 Ogos lalu.

Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Mazlan Mansor berkata, maayat berkenaan ditemui sekumpulan pendaki yang turut menyertai operasi dan menyelamat (SAR) berkenaan.

“maa yat ditemui di kawasan lurah kira-kira 2.5 kilometer dari resort tempat remaja itu menginap. Ketika ditemui, maayat tidak berpakaian berhampiran anak sungai.

“Maayat wanita itu ditemui sekumpulan pendaki yang turut menyertai operasi sebelum melaporkannya kepada polis seterusnya unit forensik bergegas ke lokasi bersama pasukan patologi dari Hospital Tuanku Jaafar (HTJ),” katanya ketika sidang, hari ini.

Beliau berkata, kawasan maayat berkenaan ditemui, termasuk dalam liputan kawasan pencarian pasukan SAR sebelum ini.

“Maayat berkenaan dibawa ke HTJ menggunakan helikopter kerana kawasannya ditemui adalah lurah sedalam kira-kira 1.2 kilometer,” katanya.

Ditanya mengenai sebarang kecederaan pada maayat, Mazlan berkata, pihaknya akan menunggu laporan bedah siasat terlebih dahulu.

“Pihak keluarga sudah dimaklumkan dan dibawa ke HTJ untuk proses pengecaman. Bagaimanapun, polis yakin maayat berkenaan adalah Nora Anne,” katanya.

Hari ini, pasukan SAR menjumpai maayat di kawasan pencarian Nora Anne yang membabitkan 353 anggota, pasukan SAR terbesar setakat ini.

Nora Anne disedari hilang dari bilik penginapannya di sebuah resort di Pantai, Seremban oleh keluarganya pada 8 pagi, 4 Ogos lalu.

Remaja orang kurang upaya (OKU) yang mengalami masalah pembelajaran itu tiba bersama keluarganya di Malaysia pada 3 Ogos untuk percutian dua minggu di negara ini.

Sumber: Hmetro Online

Be the first to comment on "Terkini !! Polis Sahkan Status Maa yat Ditemukan Adalah…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*