Ini tinndakan yang dikenakan terhadap pasangan suami isteri – Kes Lebuhraya Utara Selatan (PLUS)

Svspek kes pergadvhan hingga menyebabkan kem4tian di Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) berhampiran Bandar Baru Bangi pada Sabtu ditahan selama tujuh hari bermula hari ini.

Reman tujuh hari

Penahanan svspek berusia 40an dan isterinya 30an itu dibuat bagi membantu sias4tan di bawah Seksyen 302 Kanun Kesksaan kerana membvnuh yang membawa hukvman matti mandat0ri jika sabbit kesaIahan.

Dalam kejadian itu, seorang lelaki meninggaI dunia dipercayai dirempvh ekoran kemaIangan keciI membabitkan dua kenderaan.

Penahanan svspek berusia 40an dan isterinya 30an itu dibuat bagi membantu si4satan di bawah Seksyen 302 Kanun Kesksaan kerana membvnuh.

Menurut Ketua Jabatan Si4satan Jenyah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat, kejadian itu tercetvs daripada kemaIangan keciI selepas Tol Sungai Besi arah selatan apabila mangs4 yang berusia 29 tahun terIanggar kereta svspek, kira-kira jam 1.40 petang, Sabtu.

Ekoran kejadian, berlaku kejar-mengejar dan cab4r-mencabbar sehinggalah mereka berhenti di persimpangan Bandar Baru Bangi.

“Berlaku pergadvhan di antara svspek dan m4ngsa. Ketika kejadian, beberapa pemandu lain turut memberhentikan kenderaan untuk mententeramkan mereka.

“Keduanya kembali ke kenderaan masing-masing, namun mangs4 yang tidak berpuas hati keluar daripada kereta dengan membawa sebatang kayu besbol dan terus memukuI bahagian depan kereta svspek,” kata Fadzil dalam satu kenyataan, pada Ahad.

Mengulas lanjut, Fadzil berkata keadaan itu telah menyebabkan svspek memandu dalam keadaan tergesa-gesa dan terIanggar mangs4.

“Mangs4 yang terseppit di antara kereta svspek dan penghadang jalan seterusnya dibawa ke Nilai Medical Centre namun meninggaI dunia ketika menerima rawatan.

“Motif kejadian adalah kerana kemaIangan jalan raya, bukannya isu perkavman seperti yang ditvlarkan,” katanya lagi.

Sumber : AstroAwani

Be the first to comment on "Ini tinndakan yang dikenakan terhadap pasangan suami isteri – Kes Lebuhraya Utara Selatan (PLUS)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*