Si Anak Terbelanja Lebih RM41,000 Selepas Terproceed Order Bapanya Dalam Aplikasi Shopping Online,Ini Reaksi Si Bapa

Seorang kanak-kanak lelaki berusia enam tahun di Beijing membelanjakan 70,000 yuan (RM41,000+) wang bapanya selepas membeli barangan secara online.

Menurut laporan, kanak-kanak tersebut seronik menekan butang ‘next’ tanpa berfikir ianya adalah untuk pengesahan pembelian!

Difahamkan, si bapa sebelum itu sedang mencari hadiah untuk isterinya melalui aplikasi beli-belah secara online itu dan memasukkan barangan yang diinginkan dalam ‘bakul’ agar dapat dinilai semula pada hari yang lain.

Kebiasaannya memang begitu kita akan buat, kita park dahulu barang online di dalam bakul, untuk difikirkan semula yang mana satu benar-benar mahu dibeli.

Seperti yang kita sedia maklum, setiap kali pembelian online dilakukan, pastinya pembeli akan menambah masuk maklumat kad untuk membuat pembayaran. Sesetengan kad debit atau kredit tidak memerlukan pengesahan dari pemilik.

Terkejut saat mengetahui barang sampai

Pembelian kesemua barangan itu termasuk cincin, gincu dan beg tangan dari pelbagai jenama terkemuka, malah kesemua barangan itu dihantar ke rumah keluarga itu sehingga tidak cukup ditempatkan di bahagian ruang tamu.

Si bapa memuat naik gambar anak lelakinya duduk di depan kotak-kotak itu, yang dipercayai telah dimarahi akibat perbuatannya menggunakan telefon bimbit bapanya tanpa kebenaran.

Isteri adalah orang yang paling gembira saat menerima hadiah

Si isteri gembira tak terkata apabila melihat banyak hadiah yang dibelikan untuk dia. Tetapi selepas mengetahui perkara sebenar, si isteri meminta suaminya memulangkan semua barangan itu.

Namun, lelaki itu mengambil keputusan untuk menyimpan sebahagian barangan tersebut sebagai hadiah kepada isteri dan anaknya, manakala yang selebihnya dipulangkan. Nasib beliau baik kerana pihak website aplikasi membenarkan untuk membuat proses retuen item dengan pemulangan duit. Namun ianya memakan masa yang lama  biasanya lebih 30hari.

Kanak-kanak itu dihukvm menyalin semula kerja rumahnya sebanyak 300 kali akibat perbuatannya itu.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

Sumber : ChinaPress via ViralPurba

Be the first to comment on "Si Anak Terbelanja Lebih RM41,000 Selepas Terproceed Order Bapanya Dalam Aplikasi Shopping Online,Ini Reaksi Si Bapa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*