Terkini!! Lelaki Kayu Besb0l Telah Ditahan.Akhirnya P0lis Dedah Punca Sebenar Kes Kem4langan Yang Mengejutkan Ramai Pihak

MANGSA yang meninggaal dunia ketika menerima rawatan selepas terbabit dalam kemalangan di Kilometer 239 Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban berhampiran susur keluar Bangi, di sini, semalam dipercayai dirempuh kenderaan suspek akibat berlaku provokasi hingga mencetuskan pergaaduhan antara mereka.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayaah Selangor Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat berkata, siasatan awal mendapati kejadian itu berlaku berpunca daripada kemaalangan kecil antara mangsaa dan svspek berusia 40 tahun selepas Plaza Tol Sungai Besi menghala ke selatan.

“Difahamkan kereta maangsa berusia 29 tahun itu melanggar bahagian belakang kereta suspek menyebabkan berlaku kejar mengejar dan cabar mencabar sehingga kenderaan mereka berhenti selepas persimpangan Bandar Baru Bangi.

“Selepas itu, berlaku pergaduhan antara svspek dan m4ngsa menyebabkan beberapa pemandu lain turut berhenti dan menenangkan mereka sebelum kembali ke kereta masing-masing,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Fadzil berkata, m4ngsa yang tidak berpuas hati kemudian keluar dari keretanya dengan membawa kayu besbol dan terus memukul bahagian hadapan kereta svspek.

“svspek kemudian memandu kereta ke hadapan dalam keadaan tergesa-gesa dan terlanggar mangsa.

“Kejadian itu menyebabkan m4ngsa tersepit di antara kereta svspek dan penghadang jalan,” katanya.

Beliau berkata, m4ngsa dibawa ke Nilai Medical Centre dan disahkan meninggaal dunia ketika dirawat.

“Ekoran itu, polis menahan svspek serta isterinya berusia 36 tahun untuk membantu siasatan kes berkenaan yang disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseks44an kerana membunvuh.

“Suami isteri itu direman tujuh hari bermula hari ini hingga 17 Ogos ini untuk siasatan lanjut,” katanya.

Katanya, kejadian itu adalah berpunca daripada isu kemal44ngan jalan raya dan tiada kena mengena dengan isu perkavman seperti ditularkan.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan mgssa meninggaiii dunia selepas berlaku pergelutan dengan svspek dalam kejadian jam 1.40 petang, semalam

Sumber hmetro

 

Be the first to comment on "Terkini!! Lelaki Kayu Besb0l Telah Ditahan.Akhirnya P0lis Dedah Punca Sebenar Kes Kem4langan Yang Mengejutkan Ramai Pihak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*