Terkini!! Kes S4mun Rider Grabf00d,Seorang Peny4mun Tlah Berjaya Diberkas Polis.Ini Pengakuan Yang Dibuat Mengejutkan Ramai Pihak

SEORANG daripada dua lelaki yang cuba menyamun motosikal Yamaha Y15 milik penghantar makanan Grab Food di Phileo Damansara, Petaling Jaya, 9 Ogos lalu berjaya ditahan polis petang semalam.

SVspek yang berusia 33 tahun ditahan di kawasan Apartmen di Taman Kepong jam 4.45 petang semalam.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din berkata, hasil soal siasat suspek mengaku terbabit dalam kes itu bersama seorang lagi rakannya.

Katanya, polis turut merampas beberapa barang lain daripada suspekĀ seperti batang kunci motosikal jenama Solcar, topi keledar serta motosikal Yamaha 125 yang dipercayai diguna ketika cubaan saamun berkenaan.

ā€œSelepas ditahan, sVspek mengaku terbabit dalam kes cubaan saamun itu dan kawad cam dijalankan oleh mangsa juga mendapati lelaki itu sebagai individu dalam kejadian berkenaan.

ā€œSemakan juga mendapati suspekĀ mempunyai beberapa rekod jenayah lampau membabitkan curi kenderaan bermotor, mencuri dan memiliki barang curi mengikut Seksyen 379A, Seksyen 379 dan Seksyen 411 Kanun Keseksaan,ā€ katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata, suspekĀ direman selama enam hari bermula semalam hingga Khamis ini.

Katanya, polis sedang memburu seorang lagi suspekĀ yang sudah pun dikenal pasti.

ā€œSVspek pertama yang ditahan itu mengakui mengenali rakan itu ketika berada di Penjara Kajang pada 2010.

ā€œSusulan itu, polis kini sedang memburu svspekĀ kedua berkenaan,ā€ katanya.

Pada 9 Ogos lalu, penghantar makanan Grab Food cedera selepas bergelut dengan dua penjen44yah yang cuba menyamvn Yamaha Y15 berhampiran Phileo Damansara, jam 2.53 petang.

Ketika kejadian,m4ngs4 berusia 22 tahun dalam perjalanan menghantar makanan kepada pelanggan di Phileo Damansara 2, sebelum dihampiri svspekĀ yang menaiki sebuah motosikal jenis Yamaha 125z.

Seorang svspekĀ mengarahkan mangsa turun dari motosikal dan menyatakan motosikal yang dinaiki adalah motosikal curi dan ingin mengambilnya.

m4ngs4 bergelut dengan dua penj4nay4h berkenaan sebelum dua svspekĀ terbabit melarikan diri apabila mangsa bertindak melawan.

Sumber hmetro

Be the first to comment on "Terkini!! Kes S4mun Rider Grabf00d,Seorang Peny4mun Tlah Berjaya Diberkas Polis.Ini Pengakuan Yang Dibuat Mengejutkan Ramai Pihak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*