“Tak tahu ke Malaysia ada toilet?” – Netizen Meny4mpah Sikap “Tidak Sen0n0h” Pelancong China, Tak Reti Nak Pergi Tandas

Rasanya bukan sekali dua kita tengok pelancong dari China buat perangai selamba dan tunjuk sikap pengotor dorang dekat tempat awam kan? Terbaru, seorang gadis menjadi saksi pelancong dari negara itu buat perangai tak sen0n0h di Tanjung Aru, Sabah.

Menurut Bella, dia terlihat pasangan suami isteri selamba bersihkan anak lelaki mereka di tepi jalan! Katanya,

“Kita kembali lagi dalam episod “orang China tak tahu ke Malaysia ada tandas?”

Dalam gambar tu boleh nampak si suami sedang memegang tangan kanan anak mereka sambil menyelak baju kanak-kanak itu. Manakala si ibu pula tengah kemas atau cuci seluar anaknya menggunakan botol air mineral.

Perkongsian Bella itu mendapat lebih 7 ribu retweets dan ramai netizen memberi komen masing-masing berkenaan isu ini. Ada yang sempat berkongsi pengalaman dorang berdepan dengan pelancong dari China dan semuanya tentang perangai tak sen0n0h mereka tu.

Kebanyakan netizen yang komen dekat tweet tu mengvtuk sikap pengotor pelancong China yang selalu buat hal tak kira di mana mereka berada.

Sumber: Twitter

Tapi ada juga netizen yang bagi pendapat yang gadis tu dan kita sepatutnya husnuzon sebab tak tahu perkara sebenar. Mereka kata biasalah kanak-kanak umur macam tu kalau terkencing dalam seluar ke apa.

Sumber: Twitter

Apa pendapat korang?

Sumber: LobakMerah

Be the first to comment on "“Tak tahu ke Malaysia ada toilet?” – Netizen Meny4mpah Sikap “Tidak Sen0n0h” Pelancong China, Tak Reti Nak Pergi Tandas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*