Bukan Calang-Calang Orang, Raut Wajah Cantik Polis PBB Berhijab Ini Buat Ramai Kaum Adam Terbeliak Biji Mata..Fuhhh cantik memang bak bidadari dunia…

Terbaharu, viral di serata laman media sosial apabila seorang wanita berhijab dari Indonesia merupakan salah seorang anggota polis United Nations. Menarik perhatian ramai lagi adalah wanita yang bernama Hikma Nursya ini mempunyai raut wajah yang cantik dan ayu seperti seorang pelakon filem!

Berusia 25 tahun dan berasal dari Yogjakarta, Hikma kini sedang bertugas sejak bulan Jun lalu di bawah United Nations yang berkapalan di Bangui, Afrika. Memiliki pengikut seramai 65 ribu di laman Instagram menjadikan beliau lebih dikenali ramai dan beliau juga sering berkongsikan gambar ketika bertugas.

Bukan itu sahaja, dengan mempunyai wajah yang cantik sebegini dan pekerjaan yang sangat mencabar boleh memberikan inspirasi buat wanita di luar sana supaya berani dalam mencuba sesuatu yang baharu bukan?

MAHIR MENGGUNAKAN SENAPANG

Bukan calang-calang polis, Hikma juga berkemahiran menggunakan senj@ta api. Beliau turut berkongsikan video dimana beliau sedang menjalani latihan penggunaan senj@ta api di Instagramnya.

MANIS DAN RINGKAS, BERSERI-SERI!

Walaupun bertugas sebagai polis United Nations, Hikma juga tidak ketinggalan untuk menjaga dan menatarias diri seperti wanita lain. Apa yang kita dapat lihat, belia turut menjaga kulit dan wajah supaya selalu kelihatan ‘presentable’. Walaupun tampil gagah dalam uniform, Hikma juga masih kelihatan sopan dan manis ketika bertugas.

Cantiknya! cair

Amacam, dia punya cantik memang bak bidadari dunia…

View this post on Instagram

Ketika nanti takdir Allah telah kita dapati, maka hati yang ikhlas menerima adalah hal bijak yang bisa kita pilih, dan sejatuh apapun kau nanti janganlah kamu berputus asa dari rahmat dan kebaikan sang ilahi, karena dibalik jatuhmu, pasti ada suatu yang jauh lebih baik yang akan kau terima nanti. 🙂

A post shared by 𝓗𝓲𝓴𝓶𝓪𝓷𝓾𝓻𝓼𝔂𝓪𝓪 (@hikmanursyaa) on

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: hikmanursyaa via siraplimau

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:

Be the first to comment on "Bukan Calang-Calang Orang, Raut Wajah Cantik Polis PBB Berhijab Ini Buat Ramai Kaum Adam Terbeliak Biji Mata..Fuhhh cantik memang bak bidadari dunia…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*