Selepas kes Zulfarhan, seorang lagi penuntut UPNM hilang nyawa dibuIi senior?

Umum sedia tahu mengenai kes derra dan bunuuh yang berlaku dua tahun lepas melibatkan pelajar-pelajar Universiti Pertahanan Malaysia (UPNM) sehingga seorang penuntut dikenali sebagai Zulfarhan Osman Zulkarnain kehilangan nyawwa.

Selepas kes tersebut mendapat liputan meluas kerana mahkamah telah mengarahkan para tertuuduh membela diri, kali ini satu lagi kes buIi dan bunuuh melibatkan pelajar UPNM telah tular di media sosial.

Perkara itu telah dijelaskan menerusi satu perkongsian di Facebook milik seorang gadis yang mengaku sebagai kakak kepada mangs4. Dikenali sebagai Norzulaikha Othman, dia memceritakan kronologi semasa berita kemattian adiknya iaitu Amirul Nashriq diterima keluarga.

Menerusi perkongsian tersebut juga, Norzulaikha turut menjawab beberapa soalan yang kerap kali diterimanya berhubung kemattian Amirul Nashriq.

Tambahnya lagi, pihak keluarga sangat berharap agar mana-mana pihak yang terlibat mampu tampil untuk membantu siasal4tan kerana setakat ini belum ada sebarang bukti yang kukuh.

Terdahulu, gambar seorang pelajar UPNM yang didakwwa telah meninggaI dunia kerana Iemas selepas dibawa pergi berkelah oleh beberapa orang rakannya telah tular sehingga mendapat perhatian ramai.

Sayu saat membaca kronologi

Namun begitu, komen di gambar tersebut telah mengundang seribu satu pertanyaan apabila individu tersebut memberitahu bahawa Amirul Nashriq sebenarnya dipukuI hingga ceddera

Difahamkan, memang ada pihak UPNM telah menghantar barangan peribadi mangs4 dalam keadaan tidak lengkap selepas pemergian arwwah.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Norzulaikha Othman

Be the first to comment on "Selepas kes Zulfarhan, seorang lagi penuntut UPNM hilang nyawa dibuIi senior?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*