Sweet Qismina Campur Urusan Syafie? Ini Penjelasan Empunya Badan Sendiri

LAIN yang ingin disampaikan, lain pula yang difahami masyarakat. Itu situasi yang dihadapi pelakon Sweet Qismina apabila titipan ucapan sempena sambutan hari lahir buat pelakon yang kini dilanda kontr0versi, Syafie Naswip disalah erti oleh netizen.

Sweet atau nama sebenarnya Farhanna Qismina, 22, menjadi m4ngsa kec4man apabila kapsyen ucapan dikatakan cuba membela Syafie yang didakwa menyebabkan keceder4an terhadap bekas tunangnya yang juga pelakon Aishah Azman.

“Rasanya ramai yang salah faham dengan cara saya menyampaikan ucapan hari lahir terhadap abang Ayie (Syafie Naswip), netizen cuba kata saya menyebelahi beliau sedangkan secara terang-terangan saya sudah menjelaskan tiada hak untuk bersuara terhadap isu yang timbul antara abang Ayie dan bekas tunangnya.

Ucapan sambutan hari lahir buat Syafie Naswip disalah erti netizen.

“Saya juga ada menegaskan abang Ayie patut menerima hvkuman setimpal jika terbukti dia berbuat demikian. Saya sentiasa fikir panjang apa sahaja yang akan diluahkan melalui media sosial, saya seorang wanita dan sudah pasti saya sedaya upaya memahami situasi yang dihadapi Aishah,” kata Sweet kepada mStar.

View this post on Instagram

This guy, has been one of the best sparring to work with ever. We clicked in just a second. Why? We literally can sit down & share ideas, expand ideas, even create ideas of what we wanted to do for each and every scenes. Tak rasa malu, tak rasa kekok nak kerja. I adore and respect him especially when I knew, dia anak didik arwah Yasmin Ahmad. Yes, he’s a very pure low profile genuine guy. The best Abang to borak and share about dunia seni ( ilmu dia banyak gila he taught me A LOT example pasal WHAT. IS. METHOD. ACTING ). Sangat susah nak tengok dia mengamuk. He even ajar me sabar when it comes to rezeki dalam industri. Kami rezeki tak menentu, so we have to plan on how to save & rolling duit segala benda. Mungkin sebab we both dah start dari kecik, that’s why I faham segala benda yang dikongsi. About his life, I don’t have rights to respond anything act although ramai tanya ( probably sebab we’ve been working banyak kali ). What can I say is, Abang, hang buat silap memang kami maki, tapi adik tahu, you will never do something stupid without any solid reason. And for others, if dia salah, he will take responsibility and apologise. Otherwise, Get your damn responsibility and do apologies to him. Jangan dah jadi golongan waqaf dosa then buat bodoh pulak okay? Take care and Happy Birthday Abang @syafienaswip ! Better late than never kan? 😬🙏🏻 #fqs

A post shared by 🌸 فرهنا قيسمينا سوڤندي 🌸 (@sweetqismina) on

View this post on Instagram

This guy, has been one of the best sparring to work with ever. We clicked in just a second. Why? We literally can sit down & share ideas, expand ideas, even create ideas of what we wanted to do for each and every scenes. Tak rasa malu, tak rasa kekok nak kerja. I adore and respect him especially when I knew, dia anak didik arwah Yasmin Ahmad. Yes, he’s a very pure low profile genuine guy. The best Abang to borak and share about dunia seni ( ilmu dia banyak gila he taught me A LOT example pasal WHAT. IS. METHOD. ACTING ). Sangat susah nak tengok dia mengamuk. He even ajar me sabar when it comes to rezeki dalam industri. Kami rezeki tak menentu, so we have to plan on how to save & rolling duit segala benda. Mungkin sebab we both dah start dari kecik, that’s why I faham segala benda yang dikongsi. About his life, I don’t have rights to respond anything act although ramai tanya ( probably sebab we’ve been working banyak kali ). What can I say is, Abang, hang buat silap memang kami maki, tapi adik tahu, you will never do something stupid without any solid reason. And for others, if dia salah, he will take responsibility and apologise. Otherwise, Get your damn responsibility and do apologies to him. Jangan dah jadi golongan waqaf dosa then buat bodoh pulak okay? Take care and Happy Birthday Abang @syafienaswip ! Better late than never kan? 😬🙏🏻 #fqs

Sweet berkata demikian selepas dihubungi mStar pada Isnin.

Sweet Qismina jelas tidak berpihak kepada mana-mana individu.

Dalam pada itu, pelakon drama Adam Chempaka ini menjelaskan keperibadian Syafie yang menyantuni orang di sekilingnya merupakan sebab Syafie mempunyai ramai keluarga angkat.

“Abang Ayie ni sejenis yang sangat menjaga tatasusilanya, dia sangat mudah didekati dan disenangi ramai.

“Jadi tak hairanlah bila dia mempunyai ramai adik angkat dan sebagainya, memang dia anggap semua sebagai ahli keluarganya sendiri,” tambahnya.

VIDEO :

Sumber : Mstar

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "Sweet Qismina Campur Urusan Syafie? Ini Penjelasan Empunya Badan Sendiri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*