“Tak Sempat Zip Seluar,”- Ketakutan, Aliff Syukri Kongsi Detik Cemas, Traged1 Gemp4 Di Indonesia

Siapa yang follow perkembangan Dato Aliff Syukri pasti tahu bahawa beliau telah terbang ke Indonesia untuk membuat rakaman lagu duet bersama Lucinta Luna. Sebelum ini beliau telah berduet dengan Lucinta bersama Sajat untuk lagu Bobo Dimana.

GEMPA DI INDONESIA ..

Jakarta dan beberapa wilayah berhampirannya dilaporkan mengalami gempa bumi kuat berukuran 7.4 magnitud sekitar jam 8.30 malam kelmarin.

Gegaran kuat itu dapat dirasai selama beberapa minit pada 7.05 (waktu tempatan) menyebabkan orang ramai panik lalu berlari keluar dari bangunan tinggi.

Meteorologi, Klimatologi dan Geofizik Indonesia berkata, pusat gempa bumi itu dikesan berlaku di wilayah barat daya Sumur, Banten dan ia berpotensi mencetuskan tsunami.

Satu rakaman video dimuat naik oleh Dato Aliff Syukri. Ketika itu menunjukkan beliau kelam kabut lari keluar dari gedung pakaian di Jakarta.

Kelam kabut pun masih sempat memegang kamera untuk recording. Ketika kejadian itu kelihatan ramai yang keluar dan Aliff Syukri juga turut sama.

Tag baju pun tak dicabut haha! netizen bertanya adakah Aliff Syukri lupa nak bayar atau lupa nak cabut tag?

Alhamdullilah semua selamat dan amaran tsunmi juga telah ditarik balik. Adakah Aliff Syukri akan terus berkoloborasi dengan Lucinta Luna?

Komen Netizen

“X baik tau kita ketawakan atau mnghina org yg mengalami musibah mgkin dato kali pengalaman pertama dia tu yg gelabah tu. Kita ni pon blm tau nasib kita klau trkena musibah mcm tu mgkin nasib kita lbh teruk drpd dato itu semua urusan Allah yg lbh mgetahui. Apa apa pon dato alhamdulillah semuanya selamat” – @Neffos Y5lite

“Aw aw dato shukriiii…terlajak lariiiiiiiiii….hahahhaha…seluar tu dah bayar belum da’to? ..semoga selmat semuanya da’to…hati2 musim gempa di indonesia ni. ” – @Rahmad Abdullah

“Allahuakbar…Mesti Takut Kn…Dato Smpai Xsempat Nk Bukak Tag Price Tu..Pengalaman Yg Xdpt Dijual Beli Tu…Hati2 Semua.” – @novima 77

Jom Layan Video Aliff Syukri ketika waktu kejadian ..

Komen Aliff Syukri Di Instagram

siapa pernah alami trajedi mcm ni?? cer share di ruangan di bawah👇🏻👇🏻👇🏻kisah benar.. apa ptut abg buat ni?? ada sesuatu yg pelik kalau korang perasan abg takut.. semoga allah selamatkan abg.. baru abg nak beli baju dan seluar malah abg x semoat nak zip seluar.. baru utk rekod lagu #cowokbaru.

 Secara tiba-tiba baju di dalam almari terjatuh seluruh manusia di dalam bangunan tu bergoyang.. smua org menjerit.. Ketika itu secara kebetulan abang sedang membuat trevelog YouTube konon nak share pembikinan lagu baru #cowokbaru … abang iaitu tv Telajak laris dan abang tak sangka pula tengah-tengah syok buat video bangunan bergegar abang terasa seperti menaiki kereta api yg bergegar..

Bygkan staff dan team abang menjerit datuk datuk-datuk gempa bumi gempa bumi ya Allah waktu tu hanya Allah saja yang tahu abang tak tahu nak ceritakan macam mana tapi abang sempat buat videofull vedio abg dah posting.. hnya di youtube tvterlajaklaris vedio durasi lebih panjang dalam 10-12mnit.. .. gi tngok sebelum abg delete di youtube.. sumpah ngeri..

By : Awattt Syeikhh Network

Aliff Syukri Minta Izin Isteri Nak Beli Baju RM200ribu, Ini Jawapan DS Shahida

Kalau sebelum ini Aliff Syukri suka berbelanja barangan mewah seperti LV dan sentiasa memuatnaik di laman Instagramnya, kini Aliff mahu memakai pakaian streetwear pual.

Menerusi satu video yang dikongsikan di laman Instagram, Aliff dilihat bersuara lunak meminta izin isterinya DS Shahida untuk membeli satu jaket berjenama Supreme.

Pakaian streetwear seperti jenama Supreme ini bukanlah murah walaupun rupanya tidak nampak mewah.

Baju yang mahu dibeli oleh Aliff berharga RM200 ribu dan dia meminta izin isterinya terlebih dahulu sebelum membelinya.

Posted by Mia Kacang on Thursday, 1 August 2019

 

“Kalau cakap baik-baik dengan isteri, minta izin nak beli barang , confirm isteri bagi. Boleh beli barang mahal, tapi siap sedialah poket bila turn isteri pulak shopping Korang jangan lupa layan Trek Selebriti bersama DS @aliffsyukriterlajaklaris dan hos @aliffarhan_jr @cch_apdcrew”
Rata-rata netizen terkejut dengan jawapan Shahida dan memujinya yang tenang dengan perangai suaminya itu.

nofao7–“HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA..betulaa apa isteri dia ckp..kita ada duit beli jelah..duit tu kita usaha soo yeahh belilaa apa yg kita nak”

eijahmat– “steady ah datin”

Sebelum ini Aliff Syukri telah mengeluarkan zakat sebanyak RM1.2 Juta untuk tahun ini.

Alhamdulilah sy telah selesaikan tanggungjawab wajib kepada mereka yang memerlukan.. Setiap hasil keuntungan yg diperoleh dprd perniagaan @as.legacymalaysia

saya sedar hasil ini juga hak milik mereka yg memerlukan.. Perniagaan yg dibina ini bukan semata-mata utk mengumpul kesenangan milik sy seorang..

Sy telah miliki segalanya dan sebahagian drpd harta kesenangan ini akan sy berikan kpd mereka yg memerlukan..

Terima kasih kpd semua yg sentiasa menyokong @as.legacymalaysia sehingga saya mampu mengeluarkan Zakat sebanyak 1.2 Juta pada tahun ini.. Alhamdulilah di atas rezeki Nya.. .

Kebanyakan netizen memuji apa yang dilakukan oleh Alif dan mendoakan supaya dirinya sentiasa dimurahkan rezeki.

Video:

cuba kalau abg jadi isteri awak.. kasi tak abg beli?? 😬😬

Posted by Aliff Syukri Terlajak Laris on Friday, 2 August 2019

Be the first to comment on "“Tak Sempat Zip Seluar,”- Ketakutan, Aliff Syukri Kongsi Detik Cemas, Traged1 Gemp4 Di Indonesia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*