“Kami hanya kenal seorang girlfriend abang”- Gadis ini mengaku GF Zulfarhan, tapi status dipersoal

KES membabitkan Zulfarhan Osman Zulkarnain terus mendapat perhatian ramai tapi kali ni berkaitan seorang wanita yang didakwwa sebagai teman wanita Pegawai Kadet Laut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) yang meninggaI duni4 kira-kira dua tahun lalu.

Semuanya gara-gara tweet seorang pengguna akaun @very_duli yang meluahkan rasa kasihan dan tertanya-tanya mengenai perasaan dilalui wanita bernama Nurul Syuhada Md Jamean yang dikatakan kekasih Allahy4rham Zulfarhan.

Posting dengan kapsyen Read this and i cry. Tak ada orang mention sangat Zulfarhan Osman ni ada girlfriend. Sedihnya mendapat 8,700 dan 5,900 tanda suka di Twitter.

Bagaimanapun posting tersebut turut mendapat perhatian Zulfaiqah Lyana yang juga adik ketiga Zulfarhan yang tampil menjelaskan status wanita berkenaan kerana bimbang timbul kekeliruan berhubung perkara itu.

Posting berkenaan kekasih arwwah Zulfarhan menjadi tular di Twitter.

Zulfaiqah atau lebih mesra disapa Faiqah menafikan wanita tersebut adalah teman wanita abang sulungnya itu.

“Dia (Nurul Syuhada Md Jamean) sebenarnya bukan girlfriend Along.

Mengapa? Sebab tiada siapa dalam keluarga kami tahu kewujudannya dalam hidup Along sebelum Along meninggaI duni4.

“Mungkin sekali dua Along ada sebut nama dia pada mak tetapi tak lebih daripada itu. Tapi saya memang tak kenal dia dan yakin mereka hanya sekadar kawan,” katanya kepada mStar.

Pelik

Malah Faiqah meluahkan rasa pelik dengan pengakuan gadis tersebut yang juga salah seorang s4ksi dalam kes pembvnuhan abangnya.

“Kami pelik sangat sebab kami tak pernah kenal siapa pun dia sebelum abang meninggaI. Bila mak tanya dia ada tak nombor telefon mak dia kata tak ada. Jadi ia sesuatu yang aneh.

Faiqah (tiga dari kiri) bersama keluarganya semasa perbicaraan kes kem@atian abangnya baru-baru ini.

“Jika dia girlfriend Along, mesti dia tahu nombor telefon ibu saya. Ada orang kata mungkin a@rwah tak beritahu keluarga tapi sejujurnya Along sentiasa minta izin mak sebelum nak rapat dengan mana-mana perempuan,” katanya.

Jelas Faiqah, semua ahli keluarga mengetahui abangnya mempunyai teman wanita dikenali sebagai Tasha.

Dia (Nurul Syuhada Md Jamean) sebenarnya bukan girlfriend Along. Mengapa? Sebab tiada siapa dalam keluarga kami tahu kewujudannya dalam hidup Along sebelum dia meni1nggal.

ZULFAIQAH LYANA ZULKARNAIN.

Adik ketiga Zulfarhan.

“Abang memang dah ada girlfirend time tu cuma bukan dia (Nurul Syuhada) sebab dia sendiri yang mengaku girlfriend abang tapi sebenarnya tak pun.

“Apa yang pasti kami hanya kenal seorang sahaja girlfriend abang (Tasha). Dia tahu nombor telefon mak sebab dah memang rapat dengan keluarga kami. Mereka kenal sebelum Along masuk UPNM, masa tu sama-sama belajar dekat Sekolah Menengah Teknik Johor Bahru,” katanya.

Ditanya mengenai kesahihan sama ada Tasha dan abangnya sudah ‘putuus’ sebelum insediin ngerri itu, Faiqah tidak pasti tentangnya.

Gadis dikenali Tasha yang juga kekasih Zulfarhan.

“Soal sama ada mereka dah pvtus atau tidak kami sendiri tak pasti sebab arwwah tak cakap apa-apa pun mengenai hubungan mereka. Tapi kami pelik apabila netizen dakwwa mereka dah putuus.

“Tak apalah mulut orang kan, kami tak boleh nak buat apa-apa. Kadang-kadang mereka lebih memandai dari keluarga yang kenal arwwah sendiri,” katanya yang terkilan dengan dakwwaan itu.

Nurul Syuhada antara salah seorang s4ksi kes perbicaraan Zulfarhan yang m4ut dipercayai dibuIi rakan seuniversitinya pada 22 Mei 2017.

Sumber : Astrogmpak

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Be the first to comment on "“Kami hanya kenal seorang girlfriend abang”- Gadis ini mengaku GF Zulfarhan, tapi status dipersoal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*