Bapa Hawa Difitn4h? Ini Luahan Hawa Terhadap Segelintir Individu,Tak Sangka Ini Tuduh4n Yang Dilemparkan Kepada Hawa

Terbaru, pembaca berita Hawa Rizwana Redzuan ada menulis satu twit di akaun Twitter miliknya.

Menerusi twit tersebut, Hawa telah meluahkan rasa sedih terhadap segelintir individu yang menuduh dirinya mengunakan ‘kabel’ atau erti kata lain ‘orang dalam’ untuk menjadi seorang pembaca berita di TV3.

“Sedih pulak bila orang fitnah ayah. My ayah. Kite tau kite tak patut bother pun about it because it’s not true at all. Tanyalah lecturer kite yang hantar nama kite dan kawan kawan lain untuk internship dekat tv3, tanya lah those yang melamar kite untuk mock run news presenting,

“Tanya lah, did my dad ask anyone there to give me a job as a journalist, a news presenter? Do not hurt my ayah, do not fitnah my ayah. I’m trying my best to make him proud of me, not using him. He is my ayah.

“Apa yang betul is, di sebalik reporting kite, interviews, live cross over & talk show, memang i refer to my ayah. He is indeed the best. Tagline “Raja Kita Selamat Bertakhta” yang digunakan oleh kite and Raza masa pertabalan pun, ayah punya idea. Petik dari Negaraku. Ayah.,” tulisnya.

https://twitter.com/HawaRizwana/status/1156789023404244992

Kongsi Hawa, bapanya telah banyak membantu dan mengajar dirinya untuk menjadi seorang pembaca berita yang baik.

Lantas, perkongsian Hawa ini mendapat perhatian daripada peminat.

Malah, peminat juga turut memberikan kata-kata semangat kepada Hawa untuk tidak menghiraukan kecaman dan komen yang berbaur negatif daripada netizen.

Untuk rekod, Hawa dilahirkan pada 7 September 1995 dan merupakan graduan Sarjana Muda Komunikasi Massa (Kewartawanan) di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kampus Shah Alam.

Foto : Twitter Hawa Rizwana Redzuan

Be the first to comment on "Bapa Hawa Difitn4h? Ini Luahan Hawa Terhadap Segelintir Individu,Tak Sangka Ini Tuduh4n Yang Dilemparkan Kepada Hawa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*