Di bawa ke klinik & banyak kali ucap terima kasih. Pemandu Grab sempat lihat keadaan Zulfarhan yang sangat menyentuh hati

Setelah dua tahun menantikan pembelaan ke atas kem4tian  Zulfarhan Osman Zulkarnain, keputusan mahkamah semalam bagaikan memberi sinar baru.

Namun, penderittaan dan penyksaan yang telah dilakukan terhadap arwwah masih lagi tidak dapat dilupakan, terutama keluarga dan juga rakyat Malaysia yang mengikuti perkembangan kes Zulfarhan.

Sakksi seorang pemandu Grab

Mengimbas kembali detik akhir sebelum Zulfarhan menghembuskan nafaasnya yang terakhir, seorang saksi yang merupakan pemandu Grab, bernama Mustapa Kamal Ibrahim, 56 antara individu yang sempat melihat keadaan mangs4.

Mustapa berkata, dia telah mendapat tempahan daripada salah seorang svspek untuk pergi ke klinik, namun dia terkejut melihat keadaan Zulfarhan yang ketika itu berbau busvk, hamiis dan bajunya dipenuhi tompok darrah di atas kerusi roda.

“MACAM TAK TERURUS, BAU BVSUK, BAJU ADA TOMPOK D4RAH, ADA MACAM AIR BIiSA KAT BADAN DIA, TANGAN DAN KAKI DIA BERBALUT DENGAN ‘BANDAGE’.

BAUNYA MACAM MENYUCUK HIDUNG, MACAM HAMlS, SAYA TANYA NI APA HAL NI KAWAN KAU, DIA DIAM SAHAJA…”

Selepas melihat keadaan m4ngsa, Mustapa terus bantu memapah maangsa masuk ke klinik, tetapi dia agak hairan melihat kerana dua lagi lelaki yang di ingatkan sebagai kawan m4ngsa, seolah-olah tidak mahu membantunya.

Kawan hanya tengok sahaja

“SAYA PAPAH MANGS4, SEBAB KAWAN DIA YANG DUA ORANG TU TAK BERAPA MENOLONG.

KALAU KAWAN RAPAT TU, SUSAH-PAYAH AKAN TOLONG, JADI SAYA CAKAP, TOLONGLAH KAWAN KAU, BUDAK DUA ORANG TU SENYUM JE…”

Selepas tiba di klinik, Mustapa juga yang membantu memapah arwwah keluar daripada kereta dan menolak kerusi rodanya sehingga ke depan pintu klinik.

Berulang kali mengucapkan terima kasih

Ketika itu arwwah masih lagi boleh bercakap, dia berulang kali mengucapkan terima kasih kepadanya kerana sudah sudi membantunya.

Mendengar semula keterangan saaksi, memang cukup meruntun jiwa dan menimbulkan pelbagai emosi. Tidak dapat membayangkan bagaimana Zulfarhan menghadapi saat penyikssaan itu.

Sumber : Astro Awani

Be the first to comment on "Di bawa ke klinik & banyak kali ucap terima kasih. Pemandu Grab sempat lihat keadaan Zulfarhan yang sangat menyentuh hati"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*