“Macam Pasangan Baru Bercinta”, Warganet Bersemut Bila Agong Dan Permaisuri Romantis Berpegangan Tangan

Sungguh r0mantis, berpegangan tangan sambil menghayun tangan diikuti ketawa ceria.

Itu gaya bersahaja Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustaffa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah ketika berjalan masuk ke Balairung Seri Istana Negara untuk istiadat pertabalan sehingga mencuri perhatian warganet.Rata-rata warganet gembira melihat kemesraan Al-Sultan Abdullah dan Tunku Azizah Aminah Maimumah selain menyifatkan baginda berdua sebagai pasangan r0mantis.

Pengguna Twitter, Wan Hafiz menerusi ciapannya bersyukur dengan pelantikan baginda berdua sebagai pemerintah tertinggi di dalam negara.

“ Alhamdulillah, saya sungguh gembira kerana mempunyai pasangan ini sebagai pemerintah negara. #dirgahayu Tuanku Sultan,” katanya.Sementara itu, Anne Raashid berkata, pasangan muda seharusnya menjadikan baginda berdua sebagai pasangan contoh dalam melayari bahtera rumah tangga.

“ Itu (kemesraan baginda berdua) contoh kepada pasangan muda-muda, bagaimana sesuatu ringkas boleh membuatkan anda gembira selagi ada rasa cinta di dalam hati.

“ Tidak perlu mengungkapkan kata saya cinta padamu atau saya cinta kamu,” katanya.Manakala, pemilik akaun Twitter snriset pula menyifatkan kemesraan dipamerkan baginda berdua ibarat pasangan yang baru bercinta.

“ Saya rasa seperti tengok pasangan pertama kali bercinta,” katanya.

Pemilik akaun Ezypepper pula teruja kerana berpeluang menyaksikan kemesraan baginda berdua pada hari cukup bersejarah.“ Pasangan yang comel. Saya gembira kerana masih hidup pada waktu ini dan dapat menyaksikannya. Sesuatu yang boleh saya kongsikan nanti bila sudah tua dengan anak cucu,” katanya.

Yang di-Pertuan Agong ke-16

Al-Sultan Abdullah ditabalkan secara rasmi sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 dalam istiadat yang berlangsung penuh tradisi dan adat Raja-Raja Melayu, hari ini.Istiadat gilang-gemilang mengangkat kedaulatan Yang di-Pertuan Agong sebagai Ketua Tertinggi Negara itu bermula 10.45 pagi sebaik Al-Sultan Abdullah dan Tunku Azizah Aminah Maimunah berangkat masuk ke Balairung Seri, Istana Negara bagi memulakan istiadat.Terdahulu, Sultan Abdullah, melafaz sumpah dan menandatangani surat sumpah jawatan sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 pada 31 Januari bagi menggantikan Sultan Muhammad V yang meletak jawatan pada 6 Januari lalu.

Baginda yang dimasyhurkan sebagai Sultan Pahang keenam pada 15 Januari menggantikan Almarhum Paduka Ayahanda Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah, dipilih sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 pada Mesyuarat Khas Majlis Raja-Raja pada 24 Januari lalu.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. 

Sumber: hmetr0

Be the first to comment on "“Macam Pasangan Baru Bercinta”, Warganet Bersemut Bila Agong Dan Permaisuri Romantis Berpegangan Tangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*