10 Puteri Raja Yang Paling Cantek Di Dunia. Tak Sangka Puteri Dari Malaysia Pun Tersenarai,Bangga!!

Kalau masa zaman dahulu, mendi1ang Puteri Diana yang menjadi pujaan ramai wanita dan lelaki dunia kan? Mana tidaknya, cantek, berkarisma, baik hati dan pemurah adalah kriteria yang dimiliki oleh beliau. Namun, sehingga kini, golongan puteri diraja tetap menjadi sumber inspirasi buat ramai wanita tidak kira berdasarkan rupa paras yang cantek mahupun dari segi pencapaian karier.

Mereka bukan hidup dalam alam cerita dongeng seperti Cinderella ataupun Rapunzel. Mereka memang dilahirkan sebagai puteri yang dikelilingi kekayaan dan kasih sayang rakyat jelata. Cosmo senaraikan puteri raja yang hidup di zaman moden ini namun masih mengamalkan kehidupan seperti rakyat biasa.

Oleh itu, kami senaraikan 10 puteri diraja yang paling cantik di dunia pada zaman kini! Bukan sahaja cantek, tapi mempunyai latar belakang yang hebat-hebat juga!

1. PUTERI KATE MIDDLETON, DUCHESS OF CAMBRIDGE

Auto Draft

Kate Middleton adalah salah seorang puteri diraja yang mendapat perhatian paling tinggi di dunia buat masa sekarang. Bukan sahaja cantek, malah beliau juga merupakan graduan dalam bidang sastera dari University of St. Andrews, dimana di situlah merupakan titik pertemuan beliau dengan Putera William pada tahun 2001. Wanita cantek berusia 35 tahun ini juga, mempunyai dua orang anak bersama Putera William iaitu Putera George dan Puteri Charlotte. Selain selalu mendapat perhatian dengan gaya pemakaian yang selalu ‘up to date’, beliau juga terkenal kerana selalu melibatkan diri dalam aktiviti amal.

2. PUTERI CHARLENE (MONACO)

Auto Draft

Charlene Lynette Wittstock atau dikenali sebagai Puteri Charlene merupakan bekas perenang Olimpik di Sydney pada tahun 2000 untuk Africa Selatan dan bersara pada tahun 2007. Wanita berusia 39 tahun ini merupakan isteri kepada Raja Albert II dan mempunyai dua orang cahaya mata bersama. Tak percaya umur beliau dah 39 tahun kan? Nampak macam 20-an lagi.

3. PUTERI AMEERAH BINT AIDAN BIN NAYEF AL-TAWEEL AL-OTAIBI

Auto Draft

Puteri Ameerah Al Taweel dilahirkan pada 6 November 1983 dan merupakan puteri Arab Saudi.Beliau merupakan seorang puteri yang sangat pemurah dan mempunyai yayasan sendiri yang dikenali sebagai Al-Waleed bin Talal Foundation. Puteri ini juga mempunyai ijazah dalam bidang perniagaan dari Universiti New Hevan dan merupakan bekas isteri kepada Putera Alwaleed Bin Talal.

4. PUTERI CHARTLOTTE MARIE POMELINE

Auto Draft

Puteri Charlotte merupakan anak kedua kepada Puteri Hanover, Caroline dan Stefano Casiraghi yang merupakan orang Itali. Beliau merupakan pewaris kelapan yang bakal mewarisi takhta Monaco. Puteri yang berusia 30 tahun dan masih solo ini juga mempunyai latar belakang kerjaya dalam bidang kewartawanan. Beliau merupakan editor bagi majalah Above dan juga duta sukan untuk Gucci. Hebat betul!

5. PERMAISURI RANIA (JORDAN)

10 Puteri Raja Yang Paling Cantik Di Dunia- Wah No 8 Itu Kebanggaan Malaysia!

Permaisuri Rania merupakan isteri kepada Raja Abdullah Al Hussein dan mempunyai dua orang anak perempuan dan dua orang anak lelaki. Terkenal kerana menjadi sumber inspirasi wanita dunia dengan kecantikan dan gayanya, permaisuri Rania juga banyak melibatkan diri dalam hal-hal pendidikan negara dan juga menjaga kebajikan rakyat dengan baik. Beliau juga selalu dijemput untuk menjadi tetamu jemputan rancangan televisyen kerana selalu memperjuangkan hak wanita.

6. PUTERI SIRIVANNAVARI NARIRATANA (THAILAND)

10 Puteri Raja Yang Paling Cantik Di Dunia- Wah No 8 Itu Kebanggaan Malaysia!

Puteri Sirivannavari dilahirkan pada 8 Januari 1987 dan merupakan puteri tunggal kepada Raja Vajiralongkorn dan Sujarinee Vivacharawongse. Beliau sangat meminati sastera dan juga sukan. Puteri Sirivannavari juga pernah mewakili Thailand untuk acara badminton pada tahun 2005 di Filipina dan turut memenangi emas! Selain itu, puteri ini juga mempunyai label fesyen sendiri yang pernah dipamerkan di Paris juga.

7. PUTERI SALWA AGA KHAN

10 Puteri Raja Yang Paling Cantik Di Dunia- Wah No 8 Itu Kebanggaan Malaysia!

Puteri Salwa Aga Khan atau nama asalnya ialah Kendra Spears. Beliau memeluk Islam selepas berkahwin dengan Putera Rahim Aga khan pada tahun 2013. Pada tahun 2008, beliau memulakan kareer sebagai model di New York dan terus berkembang sebagai salah seorang model terkenal yang memperagakan pakaian dari Gucci, Lanvin dan Valentino.

8. TUNKU AMINAH MAIMUNAH ISKANDARIAH (MALAYSIA)

10 Puteri Raja Yang Paling Cantik Di Dunia- Wah No 8 Itu Kebanggaan Malaysia!

Rakyat Malaysia pasti kenal kan puteri cantek ini? Beliau merupakan anakanda kedua dan puteri tunggal bagi pasangan Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ismail Ibni Sultan Mahmud Iskandar dan Yang Maha Mulia Raja Zarith Sofia. Beliau mempunyai enam orang adik-beradik dan mesra disapa sebagai “Tunku Inah”. Selain itu, beliau juga telah belajar untuk menunggang kuda ketika berumur 11 tahun serta mewarisi bakat ibunya yang suka melukis. Wanita berusia 30 tahun ini juga telah mengeluarkan rangkaian set penjagaan kulit iaitu “Luvins The Royal Art of Beauty” yang dibuat khusus bagi setiap wanita tanpa mengira had umur.

9. PERMAISURI JETSUN PEMA (BHUTAN)

10 Puteri Raja Yang Paling Cantik Di Dunia- Wah No 8 Itu Kebanggaan Malaysia!

Jetsun Pema adalah permairusi Bhutan dan merupakan isteri kepada Raja Jigme Khesar Namgyel Wangchuck.Baru saja berusia 26 tahun, wanita ini juga amat meminati bola keranjang dan melukis. Di Bhutan, beliau dikenali dan selalu menjadi inspirasi wanita kerana cara pemakaian tradisional beliau. Walaupun selalu memakai pakaian tradisional, tetapi kejelitaan dan kelembutan beliau sering menjadi kegemaran penduduk Bhutan.

10. PUTERI KEISHA OMILANA (NIGERIA)

10 Puteri Raja Yang Paling Cantik Di Dunia- Wah No 8 Itu Kebanggaan Malaysia!

Wanita berkulit unik yang cantek ini merupakan graduan dalam bidang fesyen dan juga seorang model dan terkenal di Amerika Syarikat. Beliau amat dikenali di sana selepas menjadi satu-satunya wanita berkulit tidak ceraah yang muncul dalam iklan Pantene di Amerika. Selain itu, puteri ini juga pernah muncul dalam filem seperti Zoolander dan rancangan televisyen seperti 30 Rock dan SNL.

p/s: Semoga Puteri Raja ini dapat menjadi ikon dan terus memberi sumber inspirasi kepada anak-anak muda untuk membuat kebaikan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : ViralMalysia / tubeviral.bbn.my

Be the first to comment on "10 Puteri Raja Yang Paling Cantek Di Dunia. Tak Sangka Puteri Dari Malaysia Pun Tersenarai,Bangga!!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*