“Ni La Suami Mummy, Dulu Sampai Sekarang”- Jarang Kongsi Wajah Suami, Dian P.Ramli Di Sangka Janda.

KUALA LUMPUR: Meskipun jarang berkongsi hal peribadi, termasuk kehidupan berumah tangga sepanjang empat dekad mencipta nama, itu tidak bermakna Dian P Ramlee bebas daripada sasaran gosip.

Dian dikatakan pernah dua kali bernikah, selain dianggap janda gara-gara tidak berkongsi wajah suaminya, sedangkan rumah tangga yang dibina bersama Md Amanti Ahmad pada 28 September 1981 kekal utuh.

“Suami saya dari dulu sampai sekarang cuma seorang dan kami masih bersama. Kami berkenalan ketika usia saya 19 tahun dan setahun selepas itu, kami bertunang.

“Kami bernikah ketika saya berusia 23 tahun dan Alhamdulillah, rumah tangga kami bertahan hingga hari ini. Dalam hal peribadi, saya agak konservatif dan tidak suka gosip serta publisiti.

“Tetapi, masih ada yang buat cerita kononnya saya pernah dua kali kahwin, selain dikatakan janda apabila tidak berkongsi gambar bersama keluarga,” katanya.

View this post on Instagram

Syawal ke 5 dan happy sunday to all … mummy dan anak @ariantiamnt 😘😘😘

A post shared by Dian PRamlee🌹 (@dianpramlee) on

Hasil perkahwinan mereka, Dian atau nama sebenarnya Salfarina Mum, 61, dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Md Al Safrin, 36, Siti Arianti, 31, dan Siti Adianti, 24.

“Dahulu, suami saya bekerja sebagai pramugara, namun sudah pencen. Bayangkan, selepas berkahwin dan mengandung anak pertama, ada yang cakap kami sudah bercerai.

“Ketika melahirkan anak kedua, saya sekali lagi dikaitkan dengan perkara sama. Lahir anak ketiga pula, saya dikatakan berkahwin lagi. Hakikatnya, semua itu tidak benar,” katanya.

Dian berkata, ketika gosip mengenai rumah tangganya hangat diperkatakan, dia dan suaminya menjalani kehidupan seperti biasa hingga menyebabkan ada pihak keliru.

“Pernah kru yang terserempak ketika menghantar saya pulang ke rumah menyangka dia ialah suami baharu. Saya jelaskan kepada mereka, itu suami pertama dan terakhir saya. Suami saya hanya seorang!

“Mummy seorang yang konservatif, tak suka dengan gosip dan publisiti.

“Dalam macam tu pun orang bercerita, kononnya mummy ni kahwin dua kali atau pun janda sekarang ni.

“Padahal mummy masih lagi bersama suami. Nanti raya, mummy akan upload gambar terbaru keluarga,” tulisnya lagi.

Dian P. Ramlee memulakan karier seninya pada tahun 1977. Pada tahun 1979, Dian turut terlibat dalam filem Kisah Seorang Biduan, yang dibintangi Allahyrham Datuk Dahlan Zainuddin.

Sumber : MHE TV via coretanmedia

Be the first to comment on "“Ni La Suami Mummy, Dulu Sampai Sekarang”- Jarang Kongsi Wajah Suami, Dian P.Ramli Di Sangka Janda."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*