Pihak Hospital Kesal, Sebar Kisah Tidak Benar. Ini Kenyataan Terkini Pihak Hospital Jawab Isu Bayi Ditinggal Ibu Bapa.

Baru-baru ini telah tular kisah mengenai nasib seorang bayi yang didakwa ditinggalkan bersendirian oleh ibunya selepas wanita berkenaan dikatakan mempunyai masalah hubungan bersama suami yang juga bapa kepada bayi tersebut.

Gambar itu dilaporkan ditangkap di Hospital Tengku Ampuan Rahmah(HTAR), Selangor. Kes ini telah mendapat perhatian pihak hospital dan mereka membuat keputusan untuk memberi kenyataan rasmi mengenai kejadian berkenaan.

Menurut kenyataan yang disiarkan melalui laman Facebook mereka, kisah mengenai bayi yang tular di dada akhbar dan media sosial itu sebenarnya adalah tidak benar.

HTAR juga memaklumkan bahawa bayi berkenaan kini sedang berada di bawah penjagaan dan pemerhatian pihak hospital. Mereka turut menegaskan bahawa isu ini dipandang serius oleh pihak hospital.

Oleh itu, orang ramai dinasihatkan untuk tidak mempercayai maklumat palsu berkaitan kes ini dan berhenti untuk terus menyebarkannya.

Waris pesakit juga diingatkan untuk mematuhi peraturan ketika berada di premis hospital, termasuklah tidak mengambil gambar serta menyebarkan maklumat palsu termasuk melalui media sosial yang boleh dianggap tidak menghormati privasi pesakit.

Diharapkan tiada lagi pihak yang menyebarkan mengenai berita bayi berkenaan selepas ini dan menurut tinjauan kami, pengirim asal juga sudah memadam kiriman berkenaan bayi ini dari akaun miliknya. Sumber: FB Hospital Tengku Ampuan Rahimah

Komen netizen

Ni yg kata kes isteri meroyan sbb somi kawin lain.anak masih kt hospt..agak yg buat cerita tu meroyan kot..xabis2 tkt laki kena kebas..

Sapa diaaa laaa yang pandai2 buad crta..skmm blh cek kan,cek tgk sapa dia y nk femes sgt to

Sumber siakap keli

Be the first to comment on "Pihak Hospital Kesal, Sebar Kisah Tidak Benar. Ini Kenyataan Terkini Pihak Hospital Jawab Isu Bayi Ditinggal Ibu Bapa."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*