Istana Kelantan Murka. Setelah 8 Bulan Berdiam, Akhirnya Istana Kelantan Keluar Kenyataan Menjawab Khabar Angin

Baru-baru ini, sebuah akaun Instagram bernama Rihana Petra mendakwa sebagai Permaisuri Kelantan telah berkongsi pelbagai kisah peribadi termasuk gambar bersama Sultan Muhammad V. Berikutan itu, menerusi satu kenyataan awal pagi tadi, Istana Kelantan akhirnya menjawab khabar angin setelah 8 bulan mendiamkan diri.

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pengikut yang dihormati. Saya ingin memberitahu sedikit sebanyak mengenai diri saya. Nama saya Oksana dan saya dilahirkan pada 10hb Julai 1992 di Astrakhan, Rusia. Hari ini adalah hari jadi saya yang ke 27. Saya membesar dan juga bersekolah di Taganrog, daerah Rostov-on-Don.

Semasa remaja, saya pergi ke ‘Summer School’ di Oxford untuk belajar Bahasa Inggeris. Pada 2009, saya berpindah ke Moscow dan menjadi pelajar di ‘Plekhanov Russian University of Economics’. Saya mendapat ijazah sarjana muda ekonomi pada tahun 2013. Pada tahun 2015, saya memenangi pertandingan ratu kecantikan ‘Miss Moscow’.

Tidak lama kemudian, saya menceburi bidang industri fesyen. Saya mencipta jenama pakaian renang saya sendiri. Pada masa yang sama, saya belajar di ‘Moscow School of Radio and Television’. Pada tahun 2016, saya telah dianuggerahkan Ijazah Sarjana dalam Pengurusan. Saya seorang pakar dalam pemasaran antarabangsa.

Pada tahun yang sama, saya membuka salon kecantikan di Moscow. Pada tahun 2017, saya berpindah ke Kuala Lumpur. Saya berkahwin pada bulan Jun 2018 dan pada bulan Mei 2019, saya melahirkan anak saya Ismail Leon- Tengku Mahkota Kelantan, dan insyallah bakal Raja Kelantan.

Istana Kelantan menyeru rakyat agar tidak mempercayai segala maklumat daripada Instagram berkenaan penyebaran pelbagai kisah dan foto yang melibatkan Sultan Muhammad V.

Selain itu, pihak Istana murka dengan tindakan seorang individu yang membuka akaun Instagram itu menggunakan nama Rihana Petra dan menyebarkan segala dakwaan kisah peribadi sejak Jun lalu termasuk membuat pengumuman bahawa anak yang didakwa dilahirkannya bakal menjadi Putera Mahkota Kelantan.

Pihak Istana menyeru supaya rakyat dan pengamal media tidak mudah terpengaruh dengan penyebaran maklumat yang tidak sahih di media sosial.

Menerusi satu kenyataan, Pengelola Istana Diraja Kelantan, Datuk Nik Mohd Shafriman Nik Hassan berkata:

Adalah dimaklumkan bahawa tiada sesiapa pun boleh digelar Permaisuri Kelantan, Raja Perempuan Kelantan, Sultanah Kelantan atau Queen of Kelantan tanpa pengumuman rasmi Istana Kelantan.

Yang Teramat Mulia Dr Tengku Muhammad Fa-iz Petra ibni Sultan Ismail Petra ialah Tengku Mahkota Kelantan dan bonda Sultan Muhammad V, Yang Maha Mulia Tengku Anis binti Almarhum Tengku Abdul Hamid digelar Yang Maha Mulia Raja Perempuan Tengku Anis

Difahamkan dengan kenyataan rasmi Istana Kelantan itu, ia sekali gus menafikan dakwaan individu berkenaan bahawa anaknya merupakan bakal Putera Mahkota Kelantan.

Sumber: Sinar Harian via ohbulan

Be the first to comment on "Istana Kelantan Murka. Setelah 8 Bulan Berdiam, Akhirnya Istana Kelantan Keluar Kenyataan Menjawab Khabar Angin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*