Lelaki Punya Dua Isteri Ni Kongsi Tips Rumahtangga Buat Ramai Suami Teruja

Kisah lelaki ni viral apabila walau punyai dua isteri cantik, mereka sangat bahagia. Walau usia muda, kini beliau punyai 9 orang anak. Ekoran itu, ini tips PENTING yang dikongsi lelaki tu buat ramai suami WOW. Tag nama isteri kalau berani.

BAHAGIA WALAU DUA ISTERI

Kehidupan lelaki ini pasti dicembvrui ramai pemuda. Mana tidaknya, seringkali kita dengar kisah pertelingk@han dalam rumah tangga apabila suami mengamalkan polig@mi. Namun, ternyata lelaki ini hidup bahagia meskipun mempunyai dua isteri.

Menurut Coconuts, seorang lelaki dari Thailand telah menjadi tumpuan ramai apabila diketahui mempunyai dua orang isteri yang sangat cantik dan muda. Kisah lelaki ini diketahui selepas satu gambar tersebar di internet menunjukkan dia bersama dua orang wanita cantik memeluknya dengan erat.

ISTERI KONGSI KEBAHAGIAN DI LAMAN SOSIAL

Gambar tersebut rupa-rupanya dimuat naik sendiri ke laman sosial oleh Warissara Poksrichan, salah seorang daripada isteri lelaki dikenali sebagai Manop Nuttayothin berkenaan. Warissara yang berusia 32 tahun juga telah memuat naik gambar tersebut dengan kapsyen berunsur kata-kata pujian terhadap suaminya.

“Semua orang menunjuk-nunjuk pasal suami mereka di Facebook. Tapi, lihatlah suami saya ini ada dua orang isteri!” kata Warissara dengan bangga.

Jika bercakap pasal perkahwinan polig@mi, memiliki dua orang isteri bukan perkara yang mudah dan mungkin boleh memberikan tekanan. Pun begitu, Manop yang berusia 42 tahun memaklumkan bahawa hubungan dalam perkahwinannya sangat harmoni dan tidak mengalami sebarang masalah.

SEBENARNYA ADA TIGA ISTERI TETAPI…

Tidak seperti kisah keluarga berp0lig@mi lain yang kita banyak dengar, kedua-dua isteri Manop juga sangat rapat antara satu sama lain. Menurut lelaki ini lagi, dia sebenarnya mempunyai tiga orang isteri. Namun, isterinya yang pertama telah mennggal dvnia.

Warissara yang merupakan isteri kedua telah bersama dengan Manop lebih dari sepuluh tahun sebelum lelaki itu berjumpa dengan Nattaya Tongpan, isterinya yang ketiga. Nattaya yang berusia 26 tahun juga kelihatan sangat gembira menjadi sebahagian daripada ahli keluarga itu.

KINI ADA SEMBILAN ANAK

Hasil perkahwinannya, Manop dikurniakan sembilan orang anak, di mana tiga orang dilahirkan oleh setiap isteri. Melihatkan perkahwinan mereka yang bahagia, Manop menjadi tumpuan media dan telah dijemput ke sebuah rancangan untuk berkongsi petua kebahagiaan keluarganya.

RAHSIA BAHAGIA BERP0LIGAMI

Manop berkongsi bahawa rahsia kebahagiaannya adalah dia sentiasa memastikan dirinya melayan isteri-isteri dengan sama rata. Jika terlepas pandang dan sedar bahawa dia sedang melayan salah seorang lebih baik dari yang lain, Manop akan segera memperbetulkan kesalahan.

“Kadang-kadang itu boleh berlaku. Saya terlepas pandang dan sedar yang saya sedang melayan seorang isteri lebih baik daripada yang seorang lagi. Apabila saya sudah faham masalah tersebut, saya akan pastikan sentiasa melayan mereka dengan sama,” kata Manop.

“Semuanya tentang persefahaman dan timbang rasa. Kami sayangkan satu sama lain. Sebab itulah kami gembira,” kata Warissara pula.

Menurut Manop yang bekerja sebagai seorang penjual alat ganti kereta di sebuah acara perlumbaan besar di Thailand, kedua isterinya sering membantu perniagaannya. Oleh sebab itu, Manop memberikan gaji kepada Warissara dan Nattaya namun tidak menyatakan jumlahnya.

Wah macam ni la bagus! Adil dengan kedua-dua isteri! Barulah bahagia… 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Saya Luv Islam

Be the first to comment on "Lelaki Punya Dua Isteri Ni Kongsi Tips Rumahtangga Buat Ramai Suami Teruja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*