“Lama sangat dah makan hati..” – Masalah dengan keluarga mertua tapi rumah tangga sendiri yg terk0rban

Selepas Fizo Omar dan Mawar Karim mengumumkan mengenai penceraian mereka, ramai telah mula membuat pelbagai spekuIasi mengenai punca keretakan rumah tangga yang telah mereka bina selama enam tahun.

Ramai yang sedih melihat pengakhiran hubungan pasangan tersebut, termasuk seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Nur Ariana Zulaikha, sempat berkongsi pendapat mengenai isu itu.

Selepas Fizo Omar dan Mawar Karim mengumumkan mengenai pencerraian mereka, ramai telah mula membuat pelbagai spekuIasi mengenai punca keretakan rumah tangga yang telah mereka bina selama enam tahun.

Ramai yang sedih melihat pengakhiran hubungan pasangan tersebut, termasuk seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Nur Ariana Zulaikha, sempat berkongsi pendapat mengenai isu itu.

Namun, berdasarkan sumber yang didapati ada mengatakan bahawa rumah tangga mereka mula goyah gara-gara tiada sefahaman dengan keluarga mertua.

Menurutnya, dia berasa simpati apabila mengenangkan semula bahawa pasangan tersebut menunggu selama enam tahun untuk memiliki zuriat sendiri, tetapi selepas berjaya membina keluarga, perpisahan pula yang datang.

Baginya masalah antara ipar duai ini boleh diselesaikan jika kita sendiri bijak membawa diri, berbuat baik dengan semua orang dan sentiasa bersangka baik dapat mengelakkan daripada perbalahan.

Melihatkan anak muda zaman sekarang memikirkan seronoknya berkahwin, wanita itu juga memesan bahawa dalam perkahwinan perlukan pengrbanan yang besar.

Begitulah dia rencah dalam perkahwinan, namun setiap pasangan yang berumah tangga tidak mahukan pencerraian tetatpi apa yang boleh dilakukan jika itu adalah jalan yang terbaik.

p/s: Apa yang berlaku mungkin ada hikmahnya. Semoga Fizo dan Mawar tabah mengadapi dugaan pada hari mendatang.

Sumber : Nur Ariana Zulaikha

Be the first to comment on "“Lama sangat dah makan hati..” – Masalah dengan keluarga mertua tapi rumah tangga sendiri yg terk0rban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*