“Saya Tidak Akan Lupa Malam Yang Amat Romantis”- Part II , Kisah Pertemuan Rihana Petra & Sultan Kelantan

 

Isteri kepada bekas Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V, dikenali sebagai Rihana Petra sebelum ini ada berkongsi kisah pertemuan kali pertamanya dengan Sultan Kelantan pada musim bunga 2017 di Eropah.

Baca : “Kami Bertemu Pada Musim Bunga Di Eropah..”- Rihana Petra Kongsi Bibit Pertemuan Dengan Suami

Kisah pertemuan terhenti seketika dan ramai menunggu untuk beliau menyambung kembali ceritanya..

Kisah Percintaan Part II

Selepas pertemuan pertama, saya dan bakal suami meneruskan komunikasi melalui telefon setiap hari. Kami ingin berjumpa sekali lagi tetapi terlalu susah disebabkan kontrak peragawati saya, dan juga kerana kami berdua tinggal berjauhan.

Saya juga diberi kontrak satu tahun di luar Russia oleh sebuah syarikat yang terkenal untuk berkerja sama dengan syarikat tersebut. Menurut kontrak ini saya terpaksa berpindah ke New York. Pada masa itu, bakal suami saya amat kecewa dan meminta saya supaya tidak membuat sebarang keputusan selagi tidak berjumpa sekali lagi.

Datang ke Malaysia

Kemudian saya mendapat jemputan untuk pergi ke Malaysia bersama ibu dan bapa saya. Jadi saya menerima jemputan itu dan pergi ke sana dengan ibu saya. Kami amat terpesona apabila melihat sendiri negara ini dan saya telah jatuh cinta dengan negara Malaysia.

Sultan Melamar Pada Satu Makan Malam Romantis

Saya tidak akan melupakan malam yang amat romantis apabila bakal suami saya meluahkan perasaanya dan memberitahu yang dia telah jatuh cinta kepada saya pada kali pertama kami bertemu. Dia juga memberitahu yang dia amat menyenangi dengan saya dan ingin saya menjadi suri hatinya.

Maka, itulah permulaan cerita cinta kami. Malaysia adalah tanah tumpah anak saya dan dengan adanya anak ini, saya tahu saya telah membuat pilihan yang amat tepat. Alhamdulillah

Sebelum ini Rihana Petra pernah berkongsi rasa bersyukur jika diberikan zuriat yang ramai. Gambar beliau mula memakai turban turut mendapat perhatian ramai.

Rata-rata pengikut Rihana teruja mengikut kisah cinta Sultan kesayangan ramai ini dan berasa kagum dengan kesungguhan beliau menulis di dalam Bahasa Melayu

 

Sumber : IG Rihana Petra/hiburan media terkini

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "“Saya Tidak Akan Lupa Malam Yang Amat Romantis”- Part II , Kisah Pertemuan Rihana Petra & Sultan Kelantan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*